More

  Iata ce sa consumi pentru a trece cu bine de aceasta perioada a epidemiei de gripa si raceala!

  Sezonul rece este perioada in care virozele si racelile dau mari batai de cap oamenilor, in special parintilor cu copii mici. Cu toate acestea, ca urmare a anilor de pandemie, actualul sezon de gripa si raceala se dovedeste a fi unul mult mai agresiv, motiv pentru care oamenii ar trebui sa fie mai precauti in ceea ce priveste expunerea in locurile publice si existenta simptomelor specifice afectiunilor respiratorii. 

  De aceea, multi se gandesc cum sa isi stimuleze si imbunatateasca sistemul imunitar, astfel incat sa poata rezista mai usor in fata virozelor care sunt atat de prezente in acest moment in viata oamenilor. 

  Desi exista numeroase medicamente si suplimente alimentare care promit ca ofera suportul necesar imunitatii, stimularea acesteia poate fi facuta si cu ajutorul alimentatiei, prin consumul unor anumite fructe si legume, care sunt cunoscute pentru continutul ridicat de vitamine si minerale, precum si pentru efectele benefice asupra sanatatii. 

  Ce alimente ar trebui incluse in alimentatie pentru sustinerea sanatatii? 

  In general, fructele si legumele – consumate mai ales in stare proaspata – au un continut mare de vitamine, acesta fiind si motivul pentru care medicii si nutritionistii deopotriva recomanda consumarea acestora zilnic. Cu toate acestea, exista anumite astfel de alimente care au un continut mult mai mare de vitamine, minerale si oligoelemente. Un astfel de exemplu este catina. 

  Fructele de catina sunt de mici dimensiuni, avand o culoare portocalie si un gust acrisor, motiv pentru care poate fi dificil de consumat in stare cruda. Drept urmare, cei care doresc sa se bucure de multiplele sale proprietati pot alege din variatele moduri in care catina poate fi consumata. 

  Cel mai cunoscut preparat cu catina, foarte benefic pentru imunitate, este catina cu miere. Dar exista si alte moduri prin care aceasta poate fi inclusa in alimentatie, intr-un mod placut, ca de exemplu, sub forma de suc de catina. Acesta poate fi consumat zilnic, aproximativ 100 ml, in cure de 3 sau 6 luni.  

  Pe langa imunitate, acest suc este bun si pentru a regla glicemia si tensiunea, pentru sanatate ochilor si impotriva alergiilor, anemiei, fiind de ajutor chiar si pentru reducerea riscurilor de aparitie a bolilor degenerative sau cancerului. 

  Ultimele Articole

  Articole Asemanatoare